Spašavanje podataka sa hard diska

Tel: 062/965 41 24

Dijagnostika i procena kvarova za bilo koji uredjaj predat u naš servis je BESPLATNA

Najčešći razlog zbog kojeg se korisnici obraćaju stručnjacima sa spašavanje podataka jeste problem sa hard diskom. Servisi kao što je RealNet nude mogućnost spašavanja podataka sa hard diskova na kojima se desio neki od sledećih problema ili kvarova:
  • slučajno brisanje datoteka, zaraženost virusima, korupcije fajlova, pogrešno particionisanje, reformatiranje
  • elektronski kvar (oštećeni konektori, nagoreli čipovi, pregrevanje itd)
  • problem sa firmware-om
  • mehaničko oštećenje diska (problem glave, problem akutatora, kontaminacije komore itd)

Pre pristupanja spašavanju podataka izvršava se detaljna dijagnostika, jer se na taj način utvrđuju porekla i ozbiljnost kvara, ali i prognoza o uspešnosti usluge servisa. Važno je naglasiti da spašavanje podataka ne podrazumeva nužno i popravku hard diska. Bez obzira na veštinu servisera i odgovarajuću opremu koja se koristi pri ovom postupku, podatke sa hard diska nije moguće spasiti u 100 posto slučajeva. Nekada se dešava da je pojedinačni hard disk potpuno ili delimično neupotrebljiv, stoga je procenat uspešnosti povraćanja podataka između 70% i 95% posto, u zavisnosti od vrste kvara.

CENA SPAŠAVANJA PODATAKA

Na cenu spašava podataka presudno utiču količina utrošenog vremena, količina podataka koje treba spasiti i vrsta kvara. Cena spašavanja podataka kreće se od 30 do 150 evra.

POVOLJNE CENE SERVISA

Osim što pružamo krajnje kvalitetne i profesionalne usluge i cene servisa su veoma povoljne!

Uvek se trudimo da prvo popravimo neispravne komponente ukoliko je to moguće odnosno isplativo, a tek nakon toga da je menjamo novom ili polovnom, uz naravno Vašu saglasnost.