Popravka matičnih ploča

Tel: 062/965 41 24

Dijagnostika i procena kvarova za bilo koji uredjaj predat u naš servis je BESPLATNA

Pre nego što serviseri krenu da popravljaju matičnu ploču potrebno je izvršiti preciznu dijagnostiku kako bi se utvrdila priroda kvara. Najčešće su u pitanju potrošene baterije, pregoreli kondenzatori, čipovi ili tranformatori koje je potrebno ukolniti i nadomestiti adekvatnim.

Neretko se ispostavlja i da je BIOS star, neodgovarajuć ili ukinut zbog pada napona baterije. Nataložena prašina i prljavština oko priključaka, slotova i otpornika možda zvuče bezazleno, ali mogu izazvati kratak spoj i prekid rada matične ploče usled pregrevanja. Zato je čišćenje računara od prašine i održavanje kulera (ventilatora) u dobrom stanju neophodno za neometan rad matične ploče i celog računara.

Kompjuterski stručnjaci nikako ne preporučuju amaterske pokušaje spašavanja podataka sa hard diska, USB fleša ili memorijske kartice, jer samo jedan pogrešan korak može dovesti do nepovratnog gubljenja uskladištenih dragocenosti. Posao spašavanja podataka treba poveriti veštom računarskom znalcu koji, osim iskustva i znanja, poseduje odgovarajuće programe i specijalizovanu opremu, te može pružiti bilo koju od navedenih usluga:

  • spašavanje podataka sa hard diska
  • spašavanje podataka sa SSD medija
  • spašavanje podataka sa mobilnih uređaja
  • spašavanja podataka sa RAID nizova
  • spašavanje podataka sa USB fleševa
  • spašavanje podataka sa memorijskih kartica

POVOLJNE CENE SERVISA

Osim što pružamo krajnje kvalitetne i profesionalne usluge i cene servisa su veoma povoljne!

Uvek se trudimo da prvo popravimo neispravne komponente ukoliko je to moguće odnosno isplativo, a tek nakon toga da je menjamo novom ili polovnom, uz naravno Vašu saglasnost.