Najčešći kvarovi na mobilnem telefonu

Tel: 062/965 41 24

Dijagnostika i procena kvarova za bilo koji uredjaj predat u naš servis je BESPLATNA

Svima nama se bar jednom desilo da nam mobilni telefon ispadne, oguli se ili polupa, pokvari se ili jednostavno prestane da radi. Šta tada raditi? Kupiti novi ili, ako imate sreće, reklamirati telefon – ukoliko je još u garantnom roku. Kvarove, to jest oštećenja, mobilnih telefona možemo laički podeliti u dve kategorije: kritične kvarove i nekritične kvarove.

U "kritične" kvarove spadaju potpuna ili delimična oštećenja mobilnih telefona, koja dovode do delimičnog ili potpunog prestanka rada telefona (pokvaren displej, ali telefon i dalje zvoni). "Nekritični" kvarovi su delimično oštećenje tastature, ogrebotine kućišta mobilnih telefona i slično. Takvi kvarovi najčešće ne podležu garancijskim uslovima, jer zavise od načina korišćenja mobilnog telefona i njegovog održavanja. Na svu sreću, većina delova podleže uslovima garancije, i takvi kvarovi se najčešće rešavaju popravkom mobilnog telefona ili zamenom za novi. Po definiciji servisnih centara proizvođača mobilnih telefona, svi karovi mobilnih telefona mogu se podeliti u tri kategorije:

Mehanički kvarovi: svi kvarovi vezani za kućište telefona, kvarovi preklopnih mehanizama, slajdera, tastatura i displeja.

Električni kvarovi: kvarovi vezani za hardver mobilnih telefona – otpornici, kondenzatori, tranzistori i integralna kola mobilnih telefona.

Softverski kvarovi: svi problemi povezani sa softverom mobilnih telefona (ne funkcionišu određeni podmeniji, ne radi alarm…), to jest sve što dovodi do neadekvatnog rada mobilnog telefona ili prebrzog trošenja baterije.

Svi modeli mobilnih telefona testiraju se pre puštanja u prodaju, ali zbog kratkih rokova i brzine promena koje se dešavaju na tržištu nemoguće je u potpunosti proveriti sve karakteristike telefona i njegovo ponašanje u svim konkretnim situacijama. Zbog toga proizvođači pokušavaju da u proizvodnji mobilnih telefona broj potencijalnih kvarova svedu na meru prihvatljivu za njihovo nesmetano korišćenje na tržištu. Ne postoje mobilni telefoni koji su potpuno ispitani i sto odsto ispravni, postoje samo telefoni kod kojih je broj potencijalnih kvarova ili proizvođačkih grešaka sveden na minimum.

POVOLJNE CENE SERVISA

Osim što pružamo krajnje kvalitetne i profesionalne usluge i cene servisa su veoma povoljne!

Uvek se trudimo da prvo popravimo neispravne komponente ukoliko je to moguće odnosno isplativo, a tek nakon toga da je menjamo novom ili polovnom, uz naravno Vašu saglasnost.