Čišćenje laptopa i računara od virusa

Tel: 062/965 41 24

Dijagnostika i procena kvarova za bilo koji uredjaj predat u naš servis je BESPLATNA

Kako da prepoznate da je kompjuter zaražen virusom?

Koliko puta vam se dogodila da računar iz „čista mira“ prestane da radi, odnosno da se pojavi samo plavi ekran. Svašta ste pokušali i na kraju iznervirani odnosite računar u servis. Međutim saznajete da stanje vašeg kompjutera nema veze sa kvarom, već da je pokupio viru ili još gore viruse.

Ukoliko znate na šta da obratite pažnju kako bi prepoznali simptome koji ukazuju da je vaš računar možda zaražen opasnim kompjuterskim virusom, onda veoma lako možete rešiti problem .

Naime prvi kompjuterski virusi dizajnirani su tako da ih prosečan korisnik veoma teško primeti, i ljudi koji prave ovu vrstu softver ne žele da ih tako lako očistite za vašeg računara.

Ponekad je prisustvo zlonamernog softvera očigledno. Malver namenjen ucenjivanju, kao što je CoinVault, jasno će otkriti svoje prisustvo kako bi vas ucenio. Međutim, simptomi drugih vrsta malware-a su manje očigledni. Iz tog razloga, predstavljamo vam najčešće simptome koji ukazuju na to da je vaš računar zaražen virusom.

IZNENADNI PAD PERFORMANSI

Ukoliko vam kompjuter radi sporije nego obično, ili je u pozadini pokrenuta gomila sumnjivih programa, malware može da bude uzrok svemu tome.

PROGRAMI ZA ZAŠTITU NE FUNKCIONIŠU

Kompjuterski virusi će često pokušati da isključe svaki vid zaštite koje vaš računar ima kako bi se zaštitili, odnosno kako biste ih vi teže identifikovali i obrisali. Ukoliko programi poput Windows Update-a, Task Manager-a, Regedit-a, System Restore-a, Msconfig-a ili neki antivirusni softver ne funkcionišu, imate dobar razlog da postanete sumnjičavi da nešto nije kako treba odnosno da je vaš računar napao virus.

TOOLBAR-OVI KOJE NE MOŽETE UKLONITI

Veliki broj programa može da instalira nove toolbar-ove u vašem internet pretraživaču, što uglavnom nervira veliki broj ljudi. Međutim, ukoliko novoinstalirane toolbar-ove ne možete ukloniti, nešto nije kako treba., te je vrlo moguće da je vaš računar napao virus.

PROMENILE SU VAM SE POČETNE STRANICE U INTERNET PRETRAŽIVAČU

Ovo je sličan problem kao i sa toolbar-ovima. Ukoliko se ove stranice promene u nešto što nepoznato, i ne možete ih vratiti na prethodne, neki virus iz pozadine je verovatni uzrok.

ŠTA MOŽETE DA URADITE?

Prvo pretpostavite da je vaš antivirusni program kompromitovan, pa računar skenirajte sa nekim drugim alatom koji nije potrebno instalirati. Neki od tih programa su recimo ESET Online Scanner ili HouseCall. Preporučljivo je skenirati kompjuter sa Safe Mode with Networking načinom rada.

Ukoliko ovo ne znate sve ovo da uradite, bolje bi bilo da ništa „ ne čačkate“ sami, jer mi smo tu da profesionalno očistimo vaš računar od virusa!

POVOLJNE CENE SERVISA

Osim što pružamo krajnje kvalitetne i profesionalne usluge i cene servisa su veoma povoljne!

Uvek se trudimo da prvo popravimo neispravne komponente ukoliko je to moguće odnosno isplativo, a tek nakon toga da je menjamo novom ili polovnom, uz naravno Vašu saglasnost.